Yes We Can Clinics

“Door allerlei redenen lopen jongeren soms vast in hun leven. Als niets meer werkt komen ze bij Yes We Can Clinics. Deze jongeren er weer bovenop helpen en perspectief bieden. Ze de handvatten geven om hun problemen te tackelen en zo een echte gedragsverandering te realiseren; dát vinden wij het mooiste wat er is. Elke dag zetten ruim 200 medewerkers van Yes We Can Clinics zich in om het leven van jongeren (fellows) een positieve draai te geven. Wij behandelen fellows van 13 t/m 23 jaar met psychische problemen, verslavingen en gedragsproblemen met onze onderscheidende aanpak:”

Sfeer: bij Yes We Can Clinics staan onvoorwaardelijke warmte en veiligheid en op het juiste moment confrontatie centraal. Veel jongeren hebben dezelfde problemen en veel medewerkers hebben die gehad. Dat zorgt voor veel herkenning. Door de groepsdynamiek ontstaat bij de fellows de wil en de kracht om echt te veranderen.

Team: Yes We Can Clinics werkt met multidisciplinaire teams. Zorgspecialisten werken samen met ervaringsdeskundigen en jongerencoaches. In totaal werken ruim 200 medewerkers voor en met de fellows.

Programma: wij hebben een intensief 24/7 programma van 10 weken + 10 weken nazorg dat jongeren samen met 60 andere fellows doorlopen. Ze leren te erkennen dat ze problemen hebben, om hulp vragen en problemen aan te pakken. Ook is er een intensief programma voor ouders en verzorgers en volop aandacht voor broers en zussen.

Tweederde van onze ‘fellows’ heeft ‘na Yes We Can’ geen specialistische zorg meer nodig.  

 

 

Praktische informatie

Adres:
Sint Gerardusplein 32
5644 NG Eindhoven
Tel:
040 2110311
Email:
info@ywcc.nl
Website:
www.yeswecanclinics.nl