Gabrielle Kocken

Een WAAR genoegen

12 maanden geleden  - In mijn vorige blog beschrijf ik hoe een bizarre mondelinge toetsing is verlopen. Het eindresultaat was dat gaven en talenten mij werden toegeschreven, maar dat ik niet werd opgenomen in de vakvereniging van Geestelijke Verzorgers zonder zending. Ik was niet reflecterend genoeg.

Lees verder >

Voor altijd mezelf zijn

afgelopen jaar  - Ik loop de kamer in en word begroet door drie examinators. Een vrouw en twee mannen. Mevrouw Muis (zeer timide vrouw die zich constant verontschuldigt), Meneer C en Mister X. Strategisch zitten ze aan de ene kant van een lange tafel en mag ik plaats nemen aan de andere kant. Gelukkig heeft het N.A. programma mij geleerd dat ik mag zijn zoals ik ben en dat ik niets te vrezen heb. Ik voel mij dan ook niet geïntimideerd.

Lees verder >

Hiep hiep hoeree

afgelopen jaar  - De datum: mijn moeders verjaardag. Zij is vierennegentig geworden. Ik acht. Gerucht geven aan mijn mijlpaal doe ik niet. Het ligt wel in mijn bedoeling om in de zelfhulpgroepen mijn muntje voor deze acht jaar clean tijd op te gaan halen. Opdracht van mijn sponsor om aan nieuwkomers te tonen dat het programma werkt. Dit vind ik een geldige reden om te gaan.

Lees verder >

Geweldige gozer

afgelopen jaar  - Twee dagen geleden is mijn nieuwe website de lucht in gegaan. Mocht jij mijn vorige blogs ‘toevallig’ gelezen hebben dan weet je dat ik de moed bij elkaar heb geraapt om voor mijzelf te beginnen.

Lees verder >

Licht en Lucht

afgelopen jaar  - Mijn zoon woont op de eerste verdieping van een flatgebouwtje. Het voortuintje dat onder zijn balkon grenst, blijkt hij bij te moeten houden, aldus het huurcontract. Elk jaar, vaste prik, krijgt hij een brief van de woningbouwvereniging waarin staat vermeld dat hij op zeer korte termijn zijn tuintje bij moet gaan werken anders krijgt hij een boete. Elk jaar stap ik de auto in, gewapend met tuinhandschoenen, heggenschaar en wat nog meer aan tuin benodigdheden om het oerwoud dat ondertussen is ontstaan, aan te vallen. Je kunt je afvragen wat loop jij te moederen? Die jongen is volwassen, laat hem zijn eigen verantwoordelijkheden dragen. Goed argument maar voor mij is het een uitstekende aanleiding om samen weer eens wat met mijn zoon te doen. Er zijn namelijk vele jaren geweest dat hij niet stond te trappelen op mijn aanwezigheid in zijn leven.

Lees verder >

Kiekeboe

afgelopen jaar  - Ik heb iets op te biechten. Er is nog steeds een achterdeurtje voor een eventuele terugval. Toen ik begon aan het stappenwerk van het Minnesota programma heb ik mijzelf voorgehouden dat als ik de laatste stap zou hebben afgerond, ik weer gecontroleerd zou kunnen gebruiken. Want dan heb ik aan iedereen, inclusief mijzelf, bewezen dat ik hard aan mijzelf gewerkt heb. Mijn illusie laat mij weten dat ik dan genezen ben van al mijn verslavingen met daarbij behorend ziek gedrag.

Lees verder >
LEES MEER...