Een gamende inbreker

Een raar verhaal. Het is dinsdagmiddag en je bent even koffie aan het drinken bij de buren. Plotseling hoor je muziek uit je eigen huis komen. Even denk je nog dat je de televisie misschien op standby had staan en dat onding uit zichzelf aan is gesprongen, maar dan realiseer je je dat je de deur in verband met een verbouwing open had laten staan. Net als veel andere buren trouwens, moet toch kunnen in zo'n fijne rustige straat.
Voorzichtig stap je de drempel van je woning over en het geluid wordt harder. En dan zie je de bron: in de woonkamer zit een man, te gamen op jouw spelcomputer. Hij lurkt aan een flesje drinken... uit jouw koelkast. Je verzoekt de man weg te gaan en dat doet hij. Eind goed, al goed zou je denken. Tot je ontdekt dat je een USB-stick mist. Een dief dus. Een dief die werd betrapt omdat hij zo nodig moest gamen.

Mag je zo iemand een sukkel noemen? Ja, een beetje wel vind ik. Want echt slim is het niet om langer dan nodig op de plaats waar je zojuist hebt ingebroken te blijven. Maar wat nou als de beste man gameverslaafd is en het daardoor niet kon laten? Dan is dat eigenlijk best wel heel erg triest. En zou hij dan strafvermindering krijgen zolang hij zich maar laat behandelen? Waarschijnlijk niet, maar ik ben eigenlijk wel benieuwd naar de afloop van dit verhaal.

Veel meer lezen over gameverslaving? Vrijdag 17 april ligt ons themanummer over gokken en gamen in de winkels!

Reageer reacties (0)
LEES MEER...