Actueel

Drugs en alcohol op de Dutch Design Week

1 dagen geleden  - Ruimtelijk ontwerper Lotte de Jong staat deze week met haar expositie ‘What one drink or pill a day can do to you’ op de Dutch Design Week in Eindhoven. Hiermee wil ze mensen bewust maken van de dagelijkse gevolgen van alcohol en drugs. Dit doet ze door op een interactieve manier te laten zien wat deze middelen met je zintuigen doen. ‘Ik krijg geen negatieve reacties, maar ik zie wel dat mensen schrikken en doorlopen. Er zit heel veel ontkenning in.’

Lees verder >

Nederlandse jongeren drinken meer dan Europees gemiddelde

2 dagen geleden  - Nederlandse tieners drinken relatief veel. Dat komt waarschijnlijk door de tolerante houding van hun ouders. Dat blijkt uit enquêtes van het IJslandse onderzoeksinstituut ICSRA.

Lees verder >

Veranderingen nodig in jeugd-ggz

vorige week  - Er moet dringend iets veranderen in de jeugd-ggz. Jongeren met een eetstoornis, depressie of autisme krijgen niet de hulp die ze nodig hebben.

Lees verder >

Mogelijke overname Vincere

vorige week  - Verschillende partijen hebben interesse om verslavingskliniek Vincere over te nemen. Dat blijkt uit de Kamervragen die afgelopen week zijn gesteld.

Lees verder >

Nieuwe maatregelen pijnstillers

vorige week  - Minister Bruins van Medische Zorg presenteert vandaag nieuwe maatregelen die de problemen rondom de zware pijnstillers tegen moeten gaan.

Lees verder >

Eerste kliniek voor jongeren met gameverslaving in Londen

vorige week  - De National Health Service heeft in Londen een gespecialiseerde kliniek geopend voor jongeren tussen de 13 en 25 met een gameverslaving. De kliniek maakt onderdeel uit van het National Center for Behavioural Addictions.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 382 Volgende
LEES MEER...