Actueel

Hulpvraag bij stoppen met roken enorm gestegen

7 uur geleden  - Vorig jaar klopten 40 duizend mensen bij hun zorgverzekeraar aan voor hulp bij het stoppen met roken. Een aanzienlijke stijging ten opzichte van voorgaande jaren: in 2012 waren het er 3200. Het aantal rokers dat hulp zoekt, zal waarschijnlijk verder toenemen.

Lees verder >

Lachgas in verkeer zwaar onderschat door jongeren

6 dagen geleden  - Het aantal lachgasincidenten in het verkeer is het afgelopen jaar flink toegenomen. Uit onderzoek in opdracht van de NOS blijkt dat dit jaar 980 lachgasincidenten plaatsvonden, terwijl het er vorig jaar 380 waren. Reden voor Veilig Verkeer Nederland (VVN) om een social mediacampagne te starten. Daarin worden jongeren gewaarschuwd voor de gevolgen van lachgas in het verkeer.

Lees verder >

Amerikaanse distributeurs van opiaten bieden te weinig geld voor schikking

vorige week  - Opiatendistributeurs in Amerika bieden 10 miljard dollar als schikking in een rechtszaak terwijl de tegenpartij 45 miljard dollar eist.

Lees verder >

Overgewicht heeft invloed op overlevingskans kanker

vorige week  - Dat overgewicht en obesitas voor een groot risico zorgen op het krijgen van kanker, was al bekend. Uit nieuw onderzoek blijkt nu dat overgewicht op volwassen leeftijd, na de diagnose van bepaalde soorten kanker, de overlevingskansen verkleint.

Lees verder >

Groot-Brittanië in 2030 rookvrij

2 weken geleden  - Groot-Brittannië wil in 2030 al volledig rookvrij zijn. Dat is 10 jaar eerder dan het streven in Nederland.

Lees verder >

Stations over 2 jaar rookvrij

2 weken geleden  - ProRail wil dat alle stations over twee jaar volledig rookvrij zijn. De organisatie, die eigenaar is van de 400 Nederlandse treinstations, krijgt namelijk veel klachten van reizigers die zich storen aan het roken rondom de daarvoor bestemde plekken.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 374 Volgende
LEES MEER...