Actueel

Sleutelhanger met naam overleden kind voor Belgische beschonken bestuurders

1 dagen geleden  - Belgische automobilisten die dit weekend bij controle alcohol op blijken te hebben, krijgen een sleutelhanger met de naam van een jong verkeersslachtoffer uitgedeeld. Het Belgische instituut voor verkeersveiligheid Vias en de organisatie Ouders van Verongelukte Kinderen hebben een nieuwe campagne rondom alcohol in het verkeer gelanceerd.

Lees verder >

Studentenwelzijn daalt, middelengebruik stijgt

2 dagen geleden  - Ruim 40 procent van de Nederlandse studenten zijn meer alcohol en en/of drugs gaan gebruiken gedurende de coronaperiode. Dat blijkt uit het rapport over het welzijn van studenten dat werd uitgebracht door studentonderzoekers in samenwerking met de landelijke studentenorganisatie ISO.

Lees verder >

Steeds meer ziekenhuizen rookvrij

3 dagen geleden  - Het aantal rookvrije ziekenhuizen is sinds begin dit jaar gestegen naar zeven op de tien. Vorig jaar had nog maar vier op de tien Nederlandse ziekenhuizen een volledig anti-rookbeleid.

Lees verder >

Lachgasvoorlichting door ex-dealer

4 dagen geleden  - Politie en de gemeentes Amsterdam en Den Haag geven samen met ex-lachgasverkoper Deniz Üresin voorlichting over de gevaren van lachgas. Jellinek geeft aan dat sociale influencers een belangrijke rol spelen in het bereiken van gebruikers.

Lees verder >

Website gelanceerd die gezondheidsapps scoort

vorige week  - De Nederlandse ggz en MIND, stichting voor mensen met psychische klachten, lanceren vandaag een website die mentale gezondheidsapps scoort. Met een duidelijk overzicht willen de organisaties e-health laagdrempeliger en overzichtelijker aanbieden.

Lees verder >

Politie stuurt sms naar drugsgebruikers

vorige week  - Het politieteam Zwolle heeft 750 cocaïnegebruikers een sms-bericht gestuurd. In het bericht stond een link naar een website voor verslavingszorg. Hiermee hopen ze dat de vraag naar cocaïne afneemt.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 423 Volgende
LEES MEER...