Actueel

Zorgverzekeringen besparen op verslavingszorg

19 uur geleden  - Een aantal verzekeraars proberen te bezuinigen op verslavingszorg. Ze zitten in een tijd waarin premies hoog zijn. Om te kunnen concurreren met andere verzekeringen, proberen ze op verschillende vlakken te bezuinigen.

Lees verder >

Vapes met smaakjes definitief verboden in 2023

1 dagen geleden  - E-sigaretten met zoete smaken, zoals aardbei, vanille en appel mogen vanaf volgend jaar niet meer verkocht worden. Dat meldt de Staatscourant. De regel gaat vanaf 1 januari in en op 1 oktober horen alle vapes definitief uit de handel te zijn.

Lees verder >

Vrouwen met PMS verslavingsgevoeliger

2 dagen geleden  - De dagen voor de menstruatie zijn vrouwen die last hebben van PMS verslavingsgevoeliger. Zij hebben de dagen voor hun menstruatie dus meer zucht naar middelengebruik. Dat concludeert verslavingsarts Rouhollah Qurishi in zijn promotieonderzoek.

Lees verder >

Obesitasmedicijn voorschrijven na jaar GLI

3 dagen geleden  - Mensen met ernstig overgewicht moeten minstens een jaar een programma voor Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) volgen, voordat ze obesitasmedicijnen Saxenda en Mysimba voorgeschreven krijgen. Die regel is ingevoerd na advies van Zorginstituut Nederland, omdat het aantal gebruikers veel hoger is dan verwacht.

Lees verder >

Overheid stak half miljoen in alcoholcursussen

4 dagen geleden  - Het ministerie van Sociale Zaken heeft 550.000 toebedeeld aan bier- en wijncursussen. Het geld werd gebruikt voor bijscholing. Een regeling waarin Nederlanders omgeschoold kunnen worden waar ze subsidie voor krijgen.

Lees verder >

Liever geen alcoholreclame

vorige week  - Een meerderheid van de volwassen heeft er geen problemen mee als er geen reclame voor alcohol wordt gemaakt. Het Trimbos instituut deed onderzoek en ondervond dat 65 procent van de volwassenen tegen alcoholreclame op tv was.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 461 Volgende
LEES MEER...