Actueel

Steeds meer mensen met oxycodonverslaving in de kliniek

23 uur geleden  - Verslavingszorginstellingen in heel Nederland zien steeds meer mensen met een oxycodonverslaving. Het zou gaan om tientallen mensen per maand.

Lees verder >

Overlevende Columbine overlijdt aan opioïdenverslaving

1 dagen geleden  - Austin Eubanks, overlevende van de schietpartij op Columbine High School in 1999, is zaterdagochtend overleden. Eubanks raakte na de shootings verslaafd aan opioïden. Nadat hij in herstel ging, maakte hij de problemen rondom opioïden bespreekbaar.

Lees verder >

Cito stigmatiseert verslaafden

1 dagen geleden  - Cito schotelt vwo-scholieren een tekst voor waarin verslaving een ‘slechte gewoonte’ wordt genoemd. Het gaat om het eindexamen Engels. Verslavingsdeskundigen spreken van ‘een klap in het gezicht van mensen met een verslaving, én de verslavingszorg’.

Lees verder >

Herstelvlogs

2 dagen geleden  - Ritchie Pairun (30) dronk de hele dag door. Op een vrije dag liep hij met een fles alcohol en een zonnebril op door de stad en had overal schijt aan. Ambulante therapie en meetings werkte volgens Ritchie voor hem niet. Hij begon met filmpjes maken en legt nu zijn hele herstel vast.

Lees verder >

Sigaretten vanaf 2020 ook in België neutrale verpakking

5 dagen geleden  - Alle sigarettenverpakkingen in België krijgen net zoals in Nederland vanaf 1 januari 2020 een neutrale verpakking. Dat staat in het Koninklijk besluit dat vandaag verschijnt. De pakjes worden ‘lelijk’ gemaakt zodat ze minder aantrekkelijk worden om te kopen.

Lees verder >

Opening Herstelplein

vorige week  - Herstel is hot. Op steeds meer plaatsen openen herstelacademy’s. Op 6 juni opent Korak Herstelplein in Apeldoorn. Manager Willeke Keyman: ‘In de medische wereld is verslaving je last, maar in herstel wordt het je kracht.’

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 368 Volgende
LEES MEER...