Actueel

Theaterproductie stigmaniet: doorbreekt het stigma

1 uur geleden  - Een aantal weken geleden is de theaterproductie ‘Stigmaniet’ van start gegaan. ‘Stigmaniet’ is een theaterproductie van en door cliënten en medewerkers van Stichting Maatschappelijke Opvang het Verdihuis in Oss. De organisatie biedt opvang en ondersteuning aan mensen die, om uiteenlopende redenen, tijdelijk geen dak boven het hoofd hebben of niet goed zelfstandig kunnen wonen. Ook mensen met een verslaving kunnen hier terecht. Wat kan je nou precies verwachten van deze voorstelling? Regisseur Anja Vos vertelt er alles over:

Lees verder >

Politiek wil ban op verkoop sigaretten bij supermarkten en tankstations

1 dagen geleden  - Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan de verkoop van sigaretten in tankstations en supermarkten. Dat vinden regeringspartijen CDA en ChristenUnie. Zij hebben een meerderheid van de Tweede Kamer achter zich.

Lees verder >

Waarschuwingsetiket voor zwangeren op alcoholhoudende dranken

2 dagen geleden  - Op alcoholhoudende dranken in Australië en Nieuw-Zeeland komen waarschuwingen te staan over de combinatie alcohol en zwangerschap, tenzij ministers nog hun veto uitspreken. De alcohollobby noemt de beslissing ‘kortzichtig’, voorstanders noemen het een ‘enorm belangrijke stap’.

Lees verder >

Maagverkleinende operaties invloed op alcoholgevoeligheid

3 dagen geleden  - Een gastric-bypass en een gastric-sleeve kunnen bij vrouwen de gevoeligheid en opname van alcohol drastisch veranderen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit van Illinois

Lees verder >

Snapchat creëert nieuwe tool tegen mentale gezondheidsproblemen

vorige week  - Snapchat lanceert binnenkort een nieuwe functie, genaamd Here for You. De tool richt zich op de mentale gezondheid van gebruikers. Met de tool wil Snapchat nog meer een plaats zijn waar iedereen zichzelf kan zijn zonder vooroordelen.

Lees verder >

Studentenverenigingen starten alcoholbewustwordingscampagne

vorige week  - De Groningse studentenvereniging Dizkartes en de Amsterdamse studentenvereniging LANX zetten afgelopen dinsdag hun handtekening onder het DRINKiQ Pact, dat meer verantwoord alcoholgebruik wil stimuleren. Beide verenigingen startten een campagne om bewustwording te creëren.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 397 Volgende
LEES MEER...