Actueel

Column NRC 13-10-2017: Verslaving is geen hersenziekte

1 dagen geleden

Lees verder >

10 keer zoveel obesitaskinderen

6 dagen geleden  - Het aantal kinderen met obesitas is in veertig jaar tijd wereldwijd vertienvoudigd. Dat meldt de Wereldgezondheidsorganisatie na nieuw onderzoek.

Lees verder >

5x een frisse blik op je leven

6 dagen geleden  - Zie je het even niet meer zitten in herstel? Of voelt je leven misschien een beetje saai? Om jezelf nieuwe inspiratie en frisse moed te geven, kan het helpen om eens even helemaal anders naar dingen te kijken. We zetten een paar ideeën op een rijtje om de dingen met een frisse blik te zien.

Lees verder >

5 fabels over psychiatrische aandoeningen

6 dagen geleden  - Om het stigma te verminderen en het bewustzijn te vergroten wordt op 10 oktober aandacht besteed aan psychiatrische aandoeningen tijdens de internationale World Mental Health Day. Toch heersen er nog veel vooroordelen over psychiatrische aandoeningen en verslavingen. De hardnekkigste fabels zetten we hier uiteen, plus een toelichting waarom dit niet klopt.

Lees verder >

Alcohol verwijderd van dopinglijst

vorige week  - De World Anti-Doping Agency (WADA) haalt alcohol en cannabidiol van de lijst met verboden middelen voor sporters. Laatstgenoemde is een cannabisstof die onder andere de weerstand tegen ongunstige bacteriën verhoogt. De wijzigingen gaan vanaf begin 2018 in.

Lees verder >

WE STOPPEN! Met roken dan

vorige week  - Vandaag is alweer de laatste dag van WE STOPPEN! Vijftig deelnemers lieten zich vijf dagen vrijwillig opsluiten in het STOP-huis om cold turkey te stoppen met roken. Met behulp van coaching, beweging en vooral elkaar gingen ze de uitdaging met hun rookverslaving aan. ‘Ze helpen elkaar om er doorheen te komen’, zegt verslavingsarts Robert van de Graaf.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 282 Volgende
LEES MEER...