Actueel

Met ex-dealers in gesprek

vorige maand  - De Rotterdamse politie start in samenwerking met Youz (een organisatie die specialistische zorg biedt voor jeugd en gezin) een actie om ‘gelegenheidsgebruikers’ bewust te maken van de gevolgen van drugsgebruik. Deze actie is onderdeel van het Stedelijk Drugsbeleid van de gemeente Rotterdam.

Lees verder >

Eetstoornissen landelijk aanpakken

vorige maand  - De Gezondheidsraad heeft in een brief aan het ministerie van Volksgezondheid gesteld dat er een landelijke aanpak moet komen, waarmee eetstoornissen eerder herkend en behandeld kunnen worden.

Lees verder >

Pas op voor vloeibare mdma

vorige maand  - Dat schreef het instituut schreef in een landelijke waarschuwing. Ze vonden deze maand twee pure mdma-vloeistoffen die bij gebruik levensgevaarlijk kunnen zijn. Al bij kleine doses kunnen de drugs tot ernstige gezondheidsproblemen leiden.

Lees verder >

Weg met alcoholreclames

vorige maand  - Bart Takkenberg is Maag-Darm-Lever arts (mdl-arts) en zet zich actief in voor het terugdringen van complicaties door alcoholgebruik. Hij zit aan de tafel van het Alcohol Preventieakkoord. Zijn doel: Alcohol minder toegankelijk en duurder maken en geen reclames meer.

Lees verder >

Solutions maakt doorstart

vorige maand  - Verslavingszorginstelling Solutions werd vorige week vrijdag failliet verklaard. Ze hopen door vastgoed te verkopen een doorstart te maken, waarbij alle 170 werknemers hun baan kunnen behouden.

Lees verder >

Studenten vaker in ziekenhuis

vorige maand  - Elk weekend komen op de Spoedeisende Hulp (SEH) mensen die angstig, soms buiten bewustzijn of gewoon van de straat geraapt zijn. Het zijn vaak jongeren die teveel drugs en of alcohol hebben genomen.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 452 Volgende
LEES MEER...