Actueel

Maagballon als alternatief voor maagverkleining

14 uur geleden  - Een persoon met obesitas kan sinds vorig jaar bij een specialist een tijdelijke maagballon inslikken en via die manier afvallen. Het is een methode voor mensen met een Body Mass Index (BMI) van 27 tot 40. Zij komen meestal niet in aanmerking voor een gastric bypass.

Lees verder >

Mensen met eetstoornissen vaak ouder dan 30

15 uur geleden  - 34 procent van de cliënten die in behandeling zijn bij Human Concern – Centrum voor eetstoornissen, zijn 30 jaar of ouder. De media doen vaak geloven dat alleen jonge meisjes zouden kampen met een eetstoornis. Dit is lang niet altijd het geval.

Lees verder >

Problemen in de verslavingszorg

1 dagen geleden  - De verslavingszorg wordt een steeds groter probleem in Nederland. ‘Soms kan ik iemand pas na 2 weken zien, omdat de verzekeraar eerst moet stempelen,’ zegt psychiater en verslavingsarts Bram Bakker.

Lees verder >

Scholen beginnen eerder met rookvrij terrein

1 dagen geleden  - Scholen zijn vanaf 1 augustus 2020 verplicht een rookvrij terrein te hebben. Dit geldt voor primair en voortgezet onderwijs, mbo en hoger onderwijs. Sommige scholen zijn bij de start van het nieuwe jaar al begonnen met de ingang van deze wet. Het Griftland college in Soest bijvoorbeeld.

Lees verder >

Niet-rokende partner beïnvloedt stoppen-met-roken plan niet

3 dagen geleden  - Uit een onderzoek van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) blijkt dat het betrekken van de niet-rokende partner bij het maken van een plan voor een stoppoging niet succesvol is.

Lees verder >

Binnenkort geen tabaksproducten meer te koop bij Lidl

3 dagen geleden  - Nog eens 150 filialen van Supermarktketen Lidl stoppen met de verkoop van tabaksproducten.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 393 Volgende
LEES MEER...