Knopen doorhakken

Als mens krijg je in het leven regelmatig te dealen met knopen. Nu heb ik het niet over de jaarlijks terugkerende knoop van de kerstverlichting, maar meer over knopen die doorgehakt moeten worden in je leven. Zo heb ik 5,5 jaar geleden de knoop doorgehakt om niet meer te drinken. Via Facebook ben ik lid van een pagina voor mensen in herstel en mensen die nog proberen te stoppen en ik ben zo blij dat ik ooit die beslissing heb genomen. Het is een fijne warme groep waar iedereen in zijn/haar waarde wordt gelaten. En heb je een terugval, dan heb je steun van iedereen op een positieve manier. Gelukkig heb ik nog geen terugval gehad en is ieder mens anders.

Maar er zijn ook andere knopen. Een goede bekende van mij, die mij zeer nauw aan het hart ligt, is gebeten door haar eigen hond, met alle gevolgen vandien, en moet nu een moeilijke knoop gaan doorhakken hoe nu verder.

Je hebt grote en kleine knopen en het is maar net hoe je verder wilt in je leven.

Al jaren ben ik geïntrigeerd door sterrenbeelden en horoscopen. Natuurlijk lach ik om de dagelijkse horoscoop in de krant, maar ik bedoel iemands geboortehoroscoop. Je sterrenbeeld, je ascendant, waar staat je zwarte maan et cetera.
Al jong kreeg ik hier mee te maken. Mijn moeder was psychologe, maar later ook astrologe. Ik vond dat altijd heel stoer totdat ik merkte dat ze alles doorhad, toen werd het minder stoer. Uren zat ze met boeken, typmachine (voor de jongeren die dit lezen, ff googlen) en berekeningen om voor iemand zijn/haar geboortehoroscoop te maken. Dat wilde ik ook. Mijn moeder is al meer dan 25 jaar dood en nu eindelijk heb ik de knoop doorgehakt en ben aan een MBO studie Astrologie begonnen. Als ik dan planeten in huizen moet berekenen zit ik wel eens naar boven te kijken in de hoop dat ik hulp krijg van haar.

Overal moet je knopen hakken, of het nu met vriendschappen, relaties of met werk is.

Zoonlief heeft ook knopen door te hakken, al is hij pas 13. Voor een volwassenen lijkt het klein, maar voor hem kan een knoop mega groot zijn. En er zijn natuurlijk knopen van wereldformaat die doorgehakt moeten worden en waar je als individu weinig tot niets over te zeggen hebt.

Nu is het grappig dat je als astrologe ook een horoscoop kunt trekken van een land. Zo is Nederland kreeft(veel emotie, huiselijk, familie), Duitsland een gepanserde schorpioen en dendert Engeland, onder het teken ram, zo de EU uit(brexit).

Ik weet dat ik binnenkort weer een knoop moet gaan doorhakken. Leuk is het niet, best verdrietig, maar het is een bewuste keuze van mij omdat ik een andere route ga nemen in mijn leven.

Maar nu even niet. De zon is terug, een beetje Indian Summer zeg maar, dus gaan zoonlief en ik in ons dorp kijken of de schorpioenen (Duitsers) wieder zu hause gehen, een laatste ijsje halen, nog een terrasje pikken want maandag is het afgelopen en gaat om 8.15u. de 1e schoolbel voor het nieuwe studiejaar. Ik zoek nu al naar The Boomtown rats met het nummer; i don’t like Monday’s. Denk dat zoonlief het ook een geweldig nummer vindt.

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...