Komkommertijd

Het is zomer, en dus komkommertijd. Dit is de benaming voor een periode in het jaar waarin weinig nieuws te melden is. Maar waarom heet het zo? Het woord komkommertijd werd voor het eerst gebruikt in 1787 door ene Kees uit Den Haag. Daarna was het stil rond de komkommers want het woord dook pas weer op in 1858. Het woord raakt in de Duitse kranten in de mode en men denkt dat het vanuit het Duitse Sauergurkenzeit komt. 
Nou en ze zijn aardig zuur in deze tijd! Er is weinig te melden en de zenders vullen ons beeldscherm met herhalingen die herhaald worden omdat ze bang zijn dat je de herhaalde herhaling niet hebt gezien. Af en toe is er echt iets te melden zoals een aantal vermissingszaken, een opleving van het weer en de veelbesproken column van Hanina Ajarai waardoor  heel Nederland over elkaar heen struikelden. (mijn inziens terecht) en laten we 'onze' voetbaldames niet vergeten.

Maar er is nog een item waar presentatoren en andere zichzelf benoemde experts zich over uitlaten: Het twee biertjes beleid op evenementen. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid (STAP) heeft bedacht dat het een goed ontmoedigingsbeleid is om het alcoholgebruik terug te dringen en dat jongeren onder de 18 minder bier gaan drinken. Festivalorganisator Mojo noemt het onrealistisch, maar commentator Jasper Klapwijk vindt het een goed plan. Hij denkt dat dit plan een remmende werking heeft. Ik heb deze Jasper even gegoogled want deze man is vast een deskundig persoon. Nou... Jasper is een predikant uit Den Haag, tja. 
Het is dus een serieus plan met een komkommersausje. Nu schrijf ik gastblogs voor Lef, ben zelf al jaren in herstel, maar hemel: dit plan is het gewoon niet.

Bij mij is het ook een beetje sauergurkenzeit en probeer ik toch een beetje leuk verhaal te schrijven. Zoonlief en ik doen een poging zijn kamer op te ruimen, beetje kansloos. Poezenbeest laat hij elke dag kiezen uit 3 smaken kattenvoer, enigzins kansloos. Ik leer hem koken en vooral dat het goedje in de pan moet en niet op de grond moet belanden, redelijk kansloos. En we proberen te genieten van een zonnige zomer, totaal kansloos.

Toch wil ik deze blog afronden met, voor mij, iets moois, Eberhard van der Laan in Zomergasten.
Geen komkommers, geen herhaling, maar puur menselijke televisie die je raakt…diep raakt!

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...