Verandering

Er is een soort van titanenstrijd gaande in mijn huis. The battle of…zeg maar. Omdat ik helaas rolstoelgebonden ben, door mijn ziekte MS, heb ik meer rolruimte nodig.
Het plan, waar ik al lang mee heb rondgelopen (gerold dus) heb ik, samen met een paar bikkels, ten uitvoer gebracht en wel op de warmste dag van juli. In mijn tuin tikte de thermometer de 40 graden aan en binnen was het niet veel koeler. Zoonlief was een weekje op scoutingkamp, dus zijn kamer diende als verzamelplaats.

Zakken vol rommel, die ik al jaren met mij meesleep, weggegooid, de totale woonkamer omgegooid, en oh wat ben ik happy. Het zweet droop van iedereen af. Toen we klaar waren, was ieder bijna gesmolten. Waterijs had ik niet meer, overal uitverkocht, koud bier wel, alcoholvrij, en gelukkig was dat geen probleem want ze weten allemaal dat ik niet meer drink.

En nu is de kamer van zoonlief aan de beurt. Eindelijk zit ik in een opruim/weggooi flow, maar hij moet er niks van hebben. Nadat er bij een zeer voorzichtige poging iets op te tillen, een enorme spin tevoorschijn kwam, moet ik zeggen dat er eindelijk iets gebeurt. Ik hoor een gil, er is iets gevonden wat al heel lang zoek was. Dingen gaan in dozen en er begint ruimte te ontstaan. Ik leg hem uit dat opruimen ook geestelijk ruimen is. Helaas komt die niet helemaal binnen.

Hij stopt ermee voor vandaag en wil wat te drinken. Het is een alcoholvrije Radler met gember. Ik zie hem een slok nemen uit het flesje en schrik. Nu is het nog zonder alcohol, maar wordt de overstap naar 5% niet makkelijker gemaakt door het nu al toe te staan? Ik ga hier eens goed over denken.

Het is al augustus, nog steeds erg warm en het waterijs nog steeds bijna overal uitverkocht. Gelukkig heb ik nog een paar ventilatoren op de kop kunnen tikken om mijn kamer te koelen. Uit mijn ooghoek zie ik zoonlief met dozen sjouwen, helaas niet richting afvalcontainer, maar richting schuur. Oef.

Via een online game spel hoor ik hem klagen tegen iemand. Te warm, te veel en iets over vakantie hebben.

Ik zet de tv aan en ga naast de ventilator mijn serie afkijken. Ondertussen bedenk ik een tactiek om morgen, de warmste dag van de week, mijn schuur te reorganiseren en misschien zelfs iets weg te gooien. Want nu zit ik nog in die flow, maar voor hoelang nog?

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...