Driekwart rokers is voor minder nicotine in sigaret

Bijna driekwart van de rokers in Nederland is voorstander van de hoeveelheid nicotine in sigaretten flink te verminderen. Dat blijkt uit een enquête van Maurice de Hond.

72 procent van alle rokers is voor het idee. Van alle niet-rokers ligt dit percentage iets hoger, namelijk 75 procent. Volgens Frits van Dam van tabaknee.nl blijkt uit deze enquête dat veel rokers graag willen stoppen en dat ze weten dat minder nicotine in een sigaret hierbij kan helpen. Of dit idee daadwerkelijk wordt doorgezet is nog de vraag. Daarvoor moet de Tabakswet veranderd worden.

Anti-rookplannen Blokhuis
Verder blijkt uit de enquête dat de meeste Nederlanders achter de anti-rookplannen staan van staatssecretaris Paul Blokhuis. De meeste steun is er voor de plannen voor rookvrije schoolpleinen en sportclubs (91 procent). De minste steun is er voor het verdwijnen van aparte rookruimtes (40 procent). De prijsverhoging van een pakje sigaretten naar tien euro wordt door 57 procent van de Nederlands gesteund. Door rokers is dit maar 19 procent. Roken helemaal verbieden, dit is overigens geen plan van Blokhuis, gaat de meeste Nederlands nog te ver. Een kwart is hiervoor.

22/10/2018
Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...