Er is een grote toename te zien in de verkoop van alcoholvrije en alcoholarme wijnen. Het afgelopen jaar verkochten supermarkten ruim 1,5 miljoen flessen wijn met een alcoholpercentage van 0 tot 0,5 procent alcohol.

Supermarkten verkochten bijna een half miljoen meer in 2019 in vergelijking met  de verkoop in 2018. Dit blijkt uit cijfers van onderzoeksbureau Nielsen die Nieuwsuur verkreeg via wijnimporteur Delta Wines.

Alcoholvrije wijn
Wijnhandelaar Jessica van Spaendonck- van der Kist begon vier jaar geleden met de verkoop van alcoholvrije wijn in onder andere Nederland. Aan de NOS vertelt ze: ‘Toen zaten we nog in de ontwikkelingsfase en verklaarde iedereen mij voor gek. En kijk waar we nu staan.’

Alcoholvrij bier
Alcoholvrij bier is al wat langer met een opmars bezig. De verkoop van 0,0 procent bier vervijfvoudigde tussen 2010 en 2018. Van al het verkochte bier was in 2018 5 procent alcoholvrij. Marc Josephus Jitta, horecadirecteur van Heineken voorspelt dat in 2030 een derde van al het bier op de Nederlandse markt alcoholvrij is.

Datum: 20/01/2020

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...