Verslavingsdeskundigen van de University of Michigan hebben 3,4 miljoen dollar ontvangen om te onderzoeken hoeveel potentie er zit in virtuele zorg voor mensen met een alcoholverslaving.

Bijna 90 procent van de mensen met een alcoholverslaving in Amerika krijgt geen zorg. Ze worden doorverwezen naar speciale verslavingszorgprogramma’s die moeilijk te bereiken zijn en waar vaak een groot stigma op heerst. Ook wordt er onderscheid gemaakt in zorg voor vrouwen, Afrikaans-Amerikaanse mensen en andere ondervertegenwoordigde groepen. Virtuele behandelingen zouden een oplossing kunnen zijn voor mensen met een alcoholverslaving. De zorg zou toegankelijker zijn en er heerst een minder groot stigma. 

Opties zorg vergroten
Met het geld van het National Institute on Alcohol Abuse and Alcoholism wordt vijf jaar onderzoek gedaan naar virtuele zorg voor mensen met een alcoholverslaving. De onderzoekers denken de kwaliteit van leven en de gezondheid in het algemeen te kunnen helpen verbeteren door de opties in de zorg te vergroten. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...