De productie van een nieuw drugs mengsel genaamd ‘Pink Coke’ is in opkomst. Een nieuw rapport van de politie over de georganiseerde drugscriminaliteit bevestigt dat.

Pink coke is een van de opkomende trends binnen de Nederlandse drugsproductie. Dat staat in het politierapport Fenomeenbeeld drugs 2024.

Pink Coke
Ook bekend als 'pink panther' is een mengsel van ketamine, MDMA, cafeïne en designerdrugs. Cocaïne wordt vrijwel nooit aan het mengsel toegevoegd. Raoul Koning van Jellinek benadrukt dat de drug onvoorspelbaar is: 'Het is lastig om de risico’s in te schatten, want je weet niet wat erin zit. De ene keer bevat het MDMA, en de andere keer ketamine. De meeste mensen willen graag weten wat voor effect ze kunnen verwachten als ze iets gebruiken. Met Pink Coke kan het zomaar zijn dat je de ene keer gaat trippen en de andere keer heel energiek wordt. We noemen het hier dan ook weleens een 'restjesdrug.'

Toename
Naast 'pink coke' laat Fenomeenbeeld drugs 2024 zien dat de productie van synthetische drugs toeneemt. De productie van crystal meth heeft zich ‘definitief gevestigd’ in Nederland. Verder blijkt ook dat ketamine een blijvende trend is, dit in zowel Nederland als de rest van Europa.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...