De nieuwe Lef ligt in de winkel!
Het hoofdingrediënt van bier beschermt de hersenen mogelijk tegen aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson. Hop bevat namelijk Xanthohumol, een eiwit dat hersencellen beschermt tegen oxidatieve stress. Deze stress wordt in verband gebracht met aandoeningen zoals Alzheimer en Parkinson.
Chinese onderzoekers beschrijven in het vakblad Journal of Agricultural and Food chemistry de gezondheidsvoordelen van Xanthohumol. Dat het tegen tumorcellen beschermde was al bekend, maar er blijken dus meer voordelen te zijn.
Uiteraard zegt dit onderzoek niet dat bier goed voor je is. De voordelen gelden slechts voor een bestanddeel in bier, niet het gehele product. Om te profiteren van de voordelen zou je dus Hop moeten gebruiken en geen bier. Een te grote inname van alcohol vergroot juist je kans op oxidatieve stress, waardoor de voordelen van Xanthohumol er niet meer zijn.
De gemeente Groningen probeert als eerste stad rookvrij te worden. Het college is voor en vandaag stemt de gemeenteraad hierover.
Lange tijd nadat ghb-verslaafden in herstel zijn geraakt, voelt het voor hen alsof ze in een soort film leven. Ze zijn nuchter, maar hun gevoel strompelt er in de verte nog wat achteraan. Hoe kan dat? Kent deze verslaving gevolgen die wellicht onherstelbaar zijn?
‘Ik heb altijd goed kunnen tetteren, maar na mijn scheiding werd het een probleem. Toen ging het van drinken naar zuipen. Mijn ex kreeg op een gegeven moment een hersenbloeding en is veranderd. Hij ging veel alcohol drinken en begon mij te slaan. Toen was de maat vol, in 2003 ben ik bij hem weggegaan. Twee maanden later overleed hij.’