Alcohol inhaleren via ballonnen

Een nieuwe trend uit Engeland waarbij alcohol wordt geïnhaleerd via een ballon, dreigt over te waaien naar Nederland. Dat meldt de Telegraaf.

De ballonnen zijn op de markt onder de naam MistyShot. Een machine vernevelt sterke drank waarna de minuscule drankdruppeltjes in een ballon worden geperst. Volgens Stanley Lalu, de ondernemer die de ballonnen afgelopen zaterdag in de Haagse nachtclub Danzig introduceerde, komt de alcohol direct in de bloedbaan en het brein terecht. Door de kleine hoeveelheid drank is de roes na zo’n twintig minuten weer verdwenen.

Verslavingsrisico
Leonie Kamps van het Trimbos-instituut meldt dat alles wat je inhaleert sneller naar je hersenen stijgt. Hierdoor is er waarschijnlijk een zeer hoog verslavingsrisico. Ook heb je door het inhaleren via een ballon veel minder controle over de alcoholhoeveelheid die je binnen krijgt. Ondanks dat de alcoholconcentratie in het bloed laag blijft is het niet duidelijk of dat in het brein ook het geval is.  ‘Het is een nieuwe manier van alcoholgebruik, maar alcohol blijft schadelijk’, aldus Kamps. Volgens het Trimbos-instituut is ook nog niet bekend wat de gevolgen zijn na langdurig gebruik. 

België
Ook in België is MistyShot recent geïntroduceerd. Volgens Marijs Geirnaert van het Vlaams Expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs is het product 'totaal onverantwoord' en 'de zoveelste manier om alcohol op een 'hippe' manier aan jonge mensen te slijten.'

Datum: 27-11-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...