Alcoholvrijbier voor jongeren: niet op Schiermonnikoog

Jongeren onder de 18 jaar kunnen in de supermarkt op Schiermonnikoog geen alcoholvrij bier halen. Spar-filiaalhouder Erik Brunekreef weigert het jongeren te verkopen. Zijn supermarkt is de enige op het hele eiland.

‘Er komen hier elk jaar ontzettend veel jongeren en vanaf een afstand kun je niet zien of iets gewoon bier is, of alcoholvrij’, zegt Brunekreef. ‘Bovendien is het geen gezicht, een kind met zo'n flesje alcoholvrij bier. Cijfers wijzen uit dat de jeugd te veel drinkt. Dat willen we niet, maar ondertussen laten we ze wel wennen aan een drankje met dezelfde smaak als het drankje waar wél alcohol in zit. Als supermarkteigenaar wil ik natuurlijk van alles zoveel mogelijk verkopen, maar dit kan ik niet aan mezelf verkopen.' Dat er op Schiermonnikoog maar één supermarkt is, helpt uiteraard wel. 'Ik kan me zo voorstellen dat ze op andere Waddeneilanden gewoon naar een volgende supermarkt gaan. De jongeren die ik wegstuur, kunnen het niet zo makkelijk elders halen', aldus Brunekreef.

Uit onderzoek van GGD Noord- en Oost-Gelderland bleek afgelopen mei dat er een toename is in het aantal ouders dat alcoholvrij bier koopt voor hun kind. Een zorgwekkende ontwikkeling, volgens de GGD.

Datum: 24/07/2018

Reageer reacties (0)
LEES MEER...