Deel van Britten vergokt groot stuk inkomen

Meer dan een half miljoen Britten spendeert 40 procent van hun maandelijks inkomen aan gokken. Ook zou er een groep zijn van rond de 218.000 mensen die meer dan 1800 pond (omgerekend 2047 euro) per maand uitgeeft. De resultaten zijn vrijgegeven door onderzoekers van Oxford University in samenwerking met Lloyds Bank.

De onderzoekers zagen ook dat Britten die bij het gokken 30 procent van hun inkomen spenderen een derde hogere kans hebben om binnen 5 jaar te overlijden dan mensen die niet gokken. Toch zoeken Britten met gokproblemen niet snel hulp om met hun problemen om te gaan. Het percentage dat in behandeling gaat is laag in vergelijking met andere verslavingen.

Trek op tijd aan de bel

Het lage percentage mensen dat behandeling opzoekt ligt deels aan het feit dat er weinig plekken zijn die de juiste hulp bieden in het Verenigd Koninkrijk. Maar volgens experts zijn die plekken er wel en is het belangrijk om ze te benaderen voordat de situatie al volledig uit de hand gelopen is. Wanneer je het punt hebt bereikt dat je geld moet lenen om te kunnen gokken of om schulden af te betalen is dat een duidelijk teken dat het gokken een serieus probleem is geworden. Ook leugens vertellen, concentratieproblemen, werk dat eronder begint te lijden en snel geïrriteerd raken zijn tekenen aan de wand van een gokverslaving.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...