Voldoende groente en fruit op een dag is goed voor je gezondheid, maar óók voor je geluksgevoel. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van de universiteit van Warwick in samenwerking met de universiteit van Queensland. Het geluksgevoel zou verhogen per elke portie meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid, tot 8 porties per dag.
12.000 proefpersonen hielden tussen 2007 en 2013 een eetdagboek bij en zij vulden regelmatig vragenlijsten in over hun emotionele welzijn. Mensen die eerder vrijwel nooit groenten en fruit aten en hun porties verhoogden tot acht per dag, bleken een grote groei in geluksgevoel te hebben. Daarbij werd ook rekening gehouden met andere invloeden, zoals onder andere een hoger inkomen.
‘Berichten hierover zijn misschien effectiever om mensen meer groenten en fruit te laten eten, dan berichten over dat het risico op bijvoorbeeld kanker verlaagt op langere termijn’, zegt Dr. Redžo Mujcic. ‘Omdat deze resultaten al op veel kortere termijn voelbaar zijn.’
Datum 14/07/2016
LEES MEER...