Op deze dag van de diëtiek klaagt de Belgische kinderpsychiater Annik Simons de voedingshype waarbij bijna geen koolhydraten of vetten gegeten worden aan. Jongeren met een eetstoornis zouden te veel meegaan in deze manier van puur koken.
Simons is tegen de zogenoemde ‘vettaks’, waarin je vet gelijkstelt aan sigaretten en alcohol, terwijl vetten deel uitmaken van een gezonde voeding. Bovendien merkt ze steeds vaker dat jongeren bang zijn voor vet en suiker. ‘En de moeders gaan daar vaak in mee. Er worden dan bijvoorbeeld geen aardappelen meer gekookt’, vertelt Simons tegen de Standaard.
Simons richt haar pijlen onder meer op het boek ‘Pure Keuken’ van Pascale Naessens. ‘Jongeren met een eetstoornis werpen zich daar rigoureus op terwijl wij de klassieke voedingsdriehoek als richtlijn aanhouden’. Daar zou niks mis mee zijn, zolang je alles in de juiste porties eet.
Datum: 19/09/2016
LEES MEER...