Waar de meeste mensen zich houden aan aardappeltjes, boontjes en een karbonade, prefereert Pakkirappa Hunagundi (30) uit India bakstenen, grind en modder. Hij kan er naar eigen zeggen niet mee stoppen: ‘Het is een gewoonte, ik heb het elke dag nodig.’
Hij is niet de enige met een neiging naar het eten van non-food. Zucht naar het consumeren van oneetbare dingen heet Pica. Ondervoeding en een tekort aan ijzer zijn veelvoorkomende oorzaken van de ziekte. De patiënten (meestal kinderen en zwangere vrouwen) leven dan ook vaak in armoedige stukken van ontwikkelingslanden.
Voedingssupplementen kunnen de oorzaak onderdrukken of wegnemen, maar de gewoonte verdwijnt niet. Hunagundi is ook niet van plan zijn dagelijkse portie te laten staan, zelfs niet voor zijn moeder: ‘Ze heeft me gevraagd ermee te stoppen, maar ik zal nooit stoppen. Al geef je me gebraden kip, ik wil modder!’
Het dagelijkse menu van de Indiër bestaat uit een grote baksteen vooraf, drie kilo zand als hoofdgerecht en hemelse modder toe. Achchese bhojon kijie (oftewel: smakelijk eten!)
Bekijk het filmpje hier.
In de aankomende editie van LEF magazine hebben we de meest bizarre eetstoornissen op een rijtje gezet.
LEES MEER...