Koninklijke kost

Vier Koningsdag met deze lekkere hapjes.

Zomerkoninkjes
Smelt 1 reep witte chocolade. Voeg een deel eiwit van een ei bij een half kopje suiker (laat het niet te dun worden). Doe er een paar druppels blauwe kleurstof bij. Doop twee derde van een aardbei in de gesmolten chocola en laat het stollen. Doop vervolgens het puntje van de aardbei in de blauwe suiker.

 

Maxima(le) amuse
Meng 250 gram zalmsnippers met een scheut sambasaus. Laat het een uurtje in de koelkast staan. Schep wat van de zalm op amuselepels en leg er een blaadje rucola op.

 

Prinses Paprika
Was 6 oranje minipaprika’s en snijd de bovenkant en het puntje eraf. Roer in een kom 175 gram zachte geitenkaas los met 1 el witte azijn en een scheutje honing. Knip een handje tuinkers en meng de helt met het geitenkaasmengsel. Breng op smaak met wat peper. Vul de paprika’s met een theelepel geitenkaas. Druk goed aan zodat er geen luchtgaten ontstaan. Snijd ze dan met een scherp glad mes in plakjes. Strooi de rest van de tuinkers eroverheen.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...