De Britse zanger Liam Payne (31) is woensdag overleden na een val van een balkon in zijn hotelkamer in Buenos Aires. Hij was bekend als lid van de voormalig boyband One Direction.

Na een melding over ‘een agressieve man die mogelijk onder invloed was van drugs of alcohol’ arriveerde de politie bij het CasaSur Hotel, meldt de krant La Nación. Via persbureau Reuters zijn later gedeelten van het gesprek tussen de politie en een hotelmedewerker vrijgegeven. ‘Als hij bij kennis is, vernielt hij de hele kamer, je moet iemand hierheen sturen’, vertelde de hotelmedewerker. Die vertelde dat het leven van de gast in gevaar was, omdat de hotelkamer een balkon had.

Overlijden
De zanger lag, na een val van dertien á veertien meter, op de binnenplaats van het hotel. Het leek erop dat hij naast al zijn verwondingen een schedelbasisfractuur had. Reanimatie had geen zin meer, vertelden de hulpdiensten aan La Nación. Persbureau AP meldt dat het nog onduidelijk is of de val een ongeluk was.

Verslaving
Payne had al eerder problemen met zijn psychische gezondheid en verslavingen. In zijn tijd bij One Direction dronk hij alcohol en gebruikte een medicijn tegen epilepsie om zijn stemming ‘onder controle’ te krijgen. In 2022 liet hij zich negatief uit over andere oud-bandleden van One Direction in een podcast met Youtuber Logan Paul. Vorig jaar betuigde hij spijt van zijn uitspraken en vertelde hij zichzelf niet te zijn. Hij zou vervolgens honderd dagen in een verslavingskliniek hebben doorgebracht voor een alcoholverslaving.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...