Het Trimbos Instituut en Leer Zelf Online voegen informatie over alcohol en drugs toe aan Steffie.nl. Deze website bevat informatie over allerlei onderwerpen in eenvoudige taal, speciaal gericht op mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

In Nederland heeft één op de drie Nederlanders beperkte gezondheidsvaardigheden. Zij ervaren moeite met het vinden, begrijpen, beoordelen en gebruiken van informatie over gezondheid en zorg. Dus ook informatie over alcohol, drugs en verslaving. Eén op de zeventien Nederlanders heeft een licht verstandelijke beperking (lvb). Zij hebben een groter risico op problemen met het gebruiken van alcohol en/of drugs. In Nederland proberen we problemen door middelengebruik aan te pakken door de juiste informatie te bieden en de zorg ervoor toegankelijk te maken. Maar deze informatie is voor mensen die verstandelijk beperkt zijn of beperkte gezondheidsvaardigheden hebben vaak te ingewikkeld. Daarom heeft het Trimbos Instituut nieuwe pagina’s over alcohol en drugs toegevoegd op Steffie.nl.

Preventie
Zorgprofessionals herkennen de risico’s en problemen rondom middelengebruik en verslaving wel, maar vinden het lastig om dit bespreekbaar te maken. Met de informatie over alcohol en drugs op Steffie.nl krijgen ze handvaten om het gesprek met hun cliënten aan te gaan en wordt preventief werken makkelijker.

Open Alert
De informatie over alcohol en drugs hoort bij Open Alert. Een programma dat zich richt op middelenpreventie in zorg en welzijn. Deze pagina’s zijn ook geschikt voor andere doelgroepen hier behoefte aan hebben. Bijvoorbeeld mensen met een taalachterstand of laaggeletterdheid.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...