Nieuwe eetstoorniskliniek Nijmegen

Human Concern heeft in Nijmegen een nieuwe eetstoorniskliniek geopend. Hierdoor kunnen de lange wachttijden worden verminderd.

Momenteel zijn de verwachte wachttijden bij Human Concern, afhankelijk van de locatie, maximaal vijf weken. In Nijmegen kunnen mensen die zich aanmelden binnen een week terecht.

Alleen meerderjarigen
Omdat de zorg voor minderjarigen onder de gemeenten valt, kunnen jongeren onder de achttien niet bij Human Concern terecht. De zorg voor meerderjarigen wordt door het Rijk betaald. Vroeger heeft Human Concern wel minderjarigen geholpen, dit zou de organisatie in de toekomst weer willen doen.

Behandeling
De behandelingen bij Human Concern zijn gericht op de gehele eetstoornis door aan de achterliggende problemen en het verstoorde eetgedrag te werken. Hierbij worden intern opgeleide ervaringsdeskundige ingezet.

De vestiging in Nijmegen is de zesde vestiging van Human Concern in Nederland. Op donderdag 28 november vindt er een informatiebijeenkomst plaats.

5-11-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

Reageer reacties (1)

DMV(06. november 2019)

HC heeft geen behandelkliniekenm behandellocaties wellicth. Human Concern biedt verschillende ambulante behandeltrajecten aan, waaronder wel een klinisch programma in Portugal. 

LEES MEER...