De nieuwe Lef ligt in de winkel!
In het Verenigd Koninkrijk start in mei de GambleAware week als onderdeel van het bevorderen van verantwoord gokken. Het initiatief van de Association of British Bookmakers (ABB) wordt uitgerold door het hele land met als doel om spelers niet door te laten schieten in hun speelgedrag.
Spelers worden aangemoedigd hun eigen grenzen scherp in de gaten te houden en daar niet overheen te gaan. Gokbedrijven verspreiden daarom posters en folders en risicospelers worden in de gokhallen aangespoord om naar de website te gaan van GambleAware voor meer informatie over hun eventuele gokprobleem. Ook online gokaanbieders informeren extra op hun websites over de risico’s van gokken. Paul Darling is directeur van ABB en blij met deze ‘stap vooruit richting verantwoord spelen’. Hij zegt daarover: ‘Onze taak is om de consument te informeren en te waarschuwen. We doen er alles aan om hen zo veel mogelijk te beschermen.’ Het volgende nummer van Lef zal volledig in het teken staan van gokken en gamen. In deze thema-editie lees je onder andere alles over het toekomstige gokbeleid (en het preventiegedeelte daarvan) in Nederland.
De gemeente Groningen probeert als eerste stad rookvrij te worden. Het college is voor en vandaag stemt de gemeenteraad hierover.
‘Ik heb altijd goed kunnen tetteren, maar na mijn scheiding werd het een probleem. Toen ging het van drinken naar zuipen. Mijn ex kreeg op een gegeven moment een hersenbloeding en is veranderd. Hij ging veel alcohol drinken en begon mij te slaan. Toen was de maat vol, in 2003 ben ik bij hem weggegaan. Twee maanden later overleed hij.’
Lange tijd nadat ghb-verslaafden in herstel zijn geraakt, voelt het voor hen alsof ze in een soort film leven. Ze zijn nuchter, maar hun gevoel strompelt er in de verte nog wat achteraan. Hoe kan dat? Kent deze verslaving gevolgen die wellicht onherstelbaar zijn?