Website gelanceerd die gezondheidsapps scoort

De Nederlandse ggz en MIND, stichting voor mensen met psychische klachten, lanceren vandaag een website die mentale gezondheidsapps scoort. Met een duidelijk overzicht willen de organisaties e-health laagdrempeliger en overzichtelijker aanbieden.

Met de appwijzer is er een duidelijker overzicht in de wildgroei aan gezondheidsapps. Op de website www.ggzappwijzer.nl staan ruim 50 apps die zijn getest door ervaringsdeskundigen en zorgverleners. Ze zijn gescoord op basis van betrouwbaarheid, veiligheid en gebruiksvriendelijkheid.

Verslaving en eetstoornis

Voor verslaving en eetstoornissen is er een apart kopje gemaakt. Hier staan onder andere apps in die hulp bieden bij het stoppen met roken, het makkelijker maken om lotgenoten te vinden of ze bieden workshops en oefeningen bij herstel. De apps zijn echter pas te vinden wanneer je in de zoekbalk op de termen zoekt en staan dus niet vernoemd bij de reguliere apps op de hoofdpagina.

Mentale gezondheid in coronatijd

In deze coronatijden wordt nog maar eens benadrukt dat e-health een belangrijke bijdrage levert bij het aanbieden van hulp. Volgens MIND geeft het mensen meer eigen regie in hun zoektocht naar ondersteuning bij psychische klachten. Ook zou de vervolgstap naar bijvoorbeeld de huisarts worden verkleind.

De appwijzer is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid. Een Brits bedrijf is verantwoordelijk voor de keuze en beoordeling van de apps. Hierdoor is een groot deel van het aanbod Engelstalig. Wat ons betreft is er zeker ruimte voor verbetering in het aanbod aan apps die hulp bieden bij verslaving en eetstoornis.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...