50 tinten…blauw

Een goede kennis van mij werkt op de Spoedeisende Hulp van een groot ziekenhuis. Vaak zijn de verhalen best heftig en bloederig.

Maar er is een soort verschuiving gaande. Buiten de gewone botbreuken, ongevallen en andere verwondingen/aandoeningen is er een categorie die is gaan pieken. Het begon met het uitkomen van de film 50 tinten grijs. Steeds vaker verschenen er mensen op de eerste hulp met verwondingen zoals enorme blauwe plekken, vastzittende voorwerpen, bloederige striemen, bijt- en brandwonden, zenuwbeschadigingen en zelf bewustzijnsverlies.

Ik sprak haar een week geleden en ze had het drukker dan voorheen. Het is, volgens haar, echt te merken dat de film 50 tinten donkerder in de bioscoop draait. Vooral in het weekend zit de wachtkamer vol met Anastasia’s en Christian’s. Ze vroeg zich hardop af of BDSM een nieuwe verslaving aan het worden is. Er zijn mensen die het spel willen naspelen, maar er is ook een groep die steeds verder en extremer gaat om de kick te krijgen. Op dit moment moet 1 op de 7 medisch behandeld worden.  Opvallend is dat de verwondingen, gerelateerd aan BDSM, heftiger zijn. Vaak vragen de  Spoedeisende Hulp-artsen zich verbaasd af hoe iets zo enorm fout kon gaan.

Vaak durven mensen niet te vertellen hoe het echt zit, maar daar prikken de medici wel doorheen. Ik ben geen man, maar het zal best lullig voelen als je penis gebroken is. Met enige angst, en ook leedvermaak, wacht men begin 2018 af, als de laatste 50 tinten vrij, in de bioscoop gaat draaien.
Tja, dan is het toch een stuk veiliger om een Patricia Paay beleving te hebben en dat vooral NIET te laten filmen. Dit geldt natuurlijk voor meer intieme momenten, want er blijven altijd mensen bestaan, die vanuit welke bekrompen visie dan ook, het met de hele wereld willen delen.

NB: BDSM: Seksuele voorkeur en vorm van seksuele expressie die met wederzijdse toestemming gebruikt maakt van fysiek opgelegde beperkingen, intense zenuwprikkels en het fantaseren over machtsverhoudingen en het spelen van een machtsrollenspel. Bron: Wikipedia.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...