Met veel liefde en positiviteit wens ik je een gelukkig 2018!

Allereerst wens ik jou en de mensen die je liefhebt een sprankelend, gezond en liefdevol 2018. Dat het een jaar mag worden waarin jouw dromen en verlangens uitkomen. Dat het een jaar mag worden waarin de rust in jullie gezin weer terugkeert. Dat het een jaar mag worden waarin je kind besluit om in herstel te gaan voor zijn of haar verslaving.

Een positieve geest
In goede tijden denken we soms dat het goede vanzelf komt. In slechte tijden weten we dat dit niet het geval is. In welke situatie je ook zit en wat er ook op je pad komt dit jaar, het is ongelofelijk belangrijk dat je jouw geest positief blijft voeden. Graag deel ik een aantal tips met je om bij iedere gebeurtenis een positieve instelling te kunnen kiezen. En om ervoor te zorgen dat je kunt genieten en profiteren van het goede. Het zijn tips die ik zelf heb toegepast tijdens de verslaving van mijn zoon.

Jij bent het waard om gelukkig te zijn
Vertel jezelf continu dat jij het waard bent om gelukkig te zijn, ook al is je kind verslaafd. Je bent een fantastische ouder en hebt je kind(eren) veel te geven. Maar jij mag ook ontvangen. Ook jij hebt recht op een fijn en gelukkig leven, wat er ook gebeurt: sta open voor plezier. Plezier maken houdt je op de been. Vertrouw erop dat je leven weer leuk wordt. Leven in vertrouwen is een keuze. Leven in angst ook. Wat kies jij?

Heb compassie voor jezelf
Kijk iedere dag met compassie naar jezelf. Compassie maakt alles zachter en makkelijker, waardoor je veel meer aankunt dan wanneer je je innerlijke criticus aan het woord laat. Zelfcompassie betekent dat je met liefde naar jezelf kijkt. Ook als je het moeilijk hebt, of als iets je niet bevalt aan jezelf. In plaats van je leed te negeren, zeg je tegen jezelf: ‘Dit is iets waar ik het moeilijk mee heb. Hoe kan ik op dit moeilijke moment het beste voor mezelf zorgen en mezelf troosten?’

Luister naar jezelf
Ga de verbinding aan met jezelf en luister. De stilte opzoeken kan je zo ontzettend veel antwoorden geven over wie jij bent. Zorg dat je dwars door de hectiek van alle dag ook een moment van stilte neemt voor jezelf. Zodat je bezig kan zijn met belangrijke levensvragen zoals: wie ben ik echt, wie wil ik zijn en wat is mijn doel in dit leven. Antwoorden op deze belangrijke vragen komen pas als het je lukt om de stilte in jezelf toe te laten zodat je ontvankelijk wordt voor de tekenen die het leven je geeft.

Aanschouw en aanvaard alles zoals het is
De hele dag tollen gedachten door je hoofd. Als er teveel ruis is in je hoofd, te veel storende gedachten, dan zal je onmogelijk in staat zijn om de rust in jezelf te vinden. Voor mij is meditatie een belangrijk instrument om mijn hoofd leeg te maken en innerlijke rust te ervaren. Meditatie is voor mij alles even laten zoals het is. Tijdens een meditatie ga ik niet sturen maar laat ik alles gebeuren wat gebeurt in het hier en nu. Ik aanschouw en aanvaard alles zoals het is.

Ontwikkel en groei
Sta open om te leren en groeien. Dat kan alleen als je bereid bent om mislukkingen en tekortkomingen niet persoonlijk te nemen maar deze kunt zien als groei. Dan zal je boven jezelf uitstijgen. Vertrouwen helpt je elke keer weer doorgaan. Je kunt bij de pakken gaan neerzitten als het niet lukt, maar het is beter om elke tegenslag als groei te zien. Zo word je elke keer beter.

Ga door met wat werkt
Waar was je in 2017 supersuccesvol mee in relatie met je verslaafde kind? Wat liep er goed tussen jullie? Sta daar eens bij stil en ga daar mee door. Wat zorgde ervoor dat het werkte? Welke acties van jouw kant zorgde voor verbinding tussen jouw en je zoon of dochter? Ga dit vaker doen.

Laat de positieve energie stromen
Focus veel meer op positieve eigenschappen en gedragingen van je kind én van jezelf. Alles wat je aandacht geeft groeit! Jij bent goed zoals je bent. Zo ook je kind. Laat positieve energie door je heen stromen. Een positief leven begint met positieve energie.

Geef ieder dag waarde aan je verslaafde kind
Zorg dat je iedere dag iets doet waarvan je weet dat je het je verslaafde kind blij maakt. Help je kind. Heb hem of haar lief zonder daar iets voor terug te krijgen. Zonder verwachtingen geef je dag in dag uit heel veel waarde en liefde aan je kind. Ook al gedraagt hij of zij zich niet zoals jij zou wensen. Doe het gewoon. Je zal zien dat het na enige tijd zijn vruchten begint af te werpen.

Durf om hulp te vragen
Bevrijd jezelf van oude opgedane pijnen uit het verleden. We vertonen als volwassenen steeds terugkerend gedrag dat we vroeger in onze kindertijd hebben geleerd. Maar dat is niet meer nodig. Je leeft in het hier en nu. Zorg dat je met behulp van een therapeut je erfenis uit het verleden achter je laat. Heel de oorzaak van je leed en doorbreek familiepatronen die je niet (meer) verder helpen. Het zal je kind én jezelf enorm helpen als je oude bullshit achter je kan laten.

Wil je hulp bij het omgaan met de verslaving van je kind? Ik ben er voor je en ik kan je helpen om een leven te realiseren waar jij weer gelukkig van wordt.

Ik wil hulp om met de verslaving van mijn kind om te gaan

Liefs Esther van Neerven
www.mijnkindisverslaafd.nl

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...