In 2021 moeten rookruimtes bij overheids-, zorg-, en onderwijsinstellingen en sportverenigingen dicht. De rest van de bedrijven volgt in 2022.

Hoewel eerder was afgesproken dat rookruimtes in openbare en semi-publieke instellingen, zoals overheids-, zorg- en onderwijsgebouwen en ook Schiphol in 2022 zouden gaan sluiten, is toch besloten dat deze al in 2021 worden opgeheven. Rookruimtes bij bedrijven moeten uiterlijk 2022 dicht.

Verbod in werking
De Hoge Raad oordeelde in september dat rookruimtes in de horeca per direct verboden werden. De handhaving van dit verbod stelde Blokhuis  (staatssecretaris Volksgezondheid, Welzijn en Sport) uit tot april volgend jaar. Hij gaf toen aan om te kijken naar een snellere sluiting van rookruimtes in openbare gebouwen, overheidsinstellingen en bedrijven. Blokhuis wil dat de wetgeving om overal rookruimtes te verbieden, zo snel mogelijk in werking treedt. Het kabinet verwacht dat zowel bedrijven als publieke instellingen genoeg tijd krijgen om zich voor te bereiden op het verbod.

Datum: 06-12-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...