Bijna alle kinderdagverblijven (86%) hebben een rookvrij buitenterrein. Dit blijkt uit een nieuwe verkenning van het Trimbos-instituut.

Het buitenterrein van 86% van de ondervraagde kinderdagverblijven blijkt geheel rookvrij. Ongeveer één op de tien (12%) buitenterreinen is gedeeltelijk rookvrij en enkele buitenterreinen (2%) zijn geheel niet-rookvrij. Met volledig rookvrij wordt bedoeld dat er niet op het terrein gerookt wordt en dat er geen overdracht van derdehands rook (stoffen die neerdalen tijdens het roken en achterblijven op o.a. kleren, haren en op de huid) plaatsvindt.

Gevolgen
Uit die verkenning van het Trimbos-instituut blijkt ook dat niet alle medewerkers van kinderdagverblijven op de hoogte zijn van de gevolgen van derdehands rook en de maatregelen die genomen kunnen worden om derdehands rook bij kinderen te verminderen of te voorkomen.

Rookvrije generatie
De resultaten uit deze verkenning van het Trimbos-instituut hebben input gegeven voor een vernieuwde toolkit van de Rookvrije Generatie. Hierin staat een stappenplan voor kinderopvanglocaties om rookvrij te worden. Deze toolkit wordt halverwege december gepubliceerd op www.rookvrijegeneratie.nl/materialen.

Datum: 10-12-2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...