Alle stations in Nederland rookvrij

Vanaf 1 oktober geldt op alle stations van het land een officieel rookverbod. De laatste rookpaal is deze week verwijderd. Dat de stations rookvrij zouden worden, kondigden de NS en ProRail in januari van dit jaar al aan.

De NS ziet het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid en ProRail geeft aan trots te zijn op het rookvrij worden van de stations. Voor de treinen zelf geldt al sinds 2004 een verbod. Na een onderzoek waaruit bleek dat twee derde van de Nederlanders de rookvrije stations steunt, besloten de bedrijven dat het tijd was voor een totaalverbod. ‘We voelen allemaal dat dit het moment is. De sigaret hoort niet meer thuis op de stations’, aldus Ans Rietstra, directielid van ProRail.

De afgelopen maanden zijn de NS en ProRail bezig geweest met de verwijdering van de bijna 400 palen op het station. De laatste werd gisteren aangeboden aan het Spoorwegmuseum in Utrecht. De andere palen krijgen een nieuwe, minder schadelijke, functie. Ze worden bijvoorbeeld gebruikt als laadpalen voor elektrische auto’s.

1-10-2020

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...