450 carnavalsslachtoffers op de spoedeisende hulp

Ziekenhuizen in Noord-Brabant hebben in de afgelopen dagen samen meer dan 450 carnavalsslachtoffers behandeld. De meeste slachtoffers belandden op de eerste hulp door overmatig alcohol- of druggebruik.

Tot die conclusie kwam Omroep Brabant, die de carnavalsdrukte in tien Brabantse ziekenhuizen in kaart bracht. Het was het drukst bij het Amphia Ziekenhuis in Breda: 64 van de 80 mensen die werden behandeld, had een alcoholvergiftiging. Daarvan kwamen er 11 bewusteloos binnen. Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg had 76 grotendeels dronken patiënten.De overige ziekenhuizen behandelden tussen de 20 en 63 patiënten die te veel alcohol en/of drugs hadden gebruikt.

Minderjarige feestgangers
Naast feestgangers die te diep in het glaasje hadden gekeken, belandden er ook mensen in het ziekenhuis die breuken opliepen door valpartijen. De helft van de ziekenhuizen liet weten dat drie tot vijf patiënten minderjarig waren, per ziekenhuis. Ziekenhuis Bernhoven in Uden was daarmee een uitzondering: daar kwamen maar liefst elf dronken minderjarigen binnen, op een totaal van ruim veertig carnavalsslachtoffers, waarvan een groot deel dronken was. 

7/3/2019

Schrijf je hier in voor onze wekelijkse nieuwsbrief. 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...