Jongeren die geregeld alcohol drinken hebben een andere ontwikkeling van de grijze stof in hun brein. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek.

De grijze stof verwerkt alle inkomende informatie. Dit gebeurt onder andere in het frontale (voorste) deel van de hersenen. Dit hersengebied gebruik je voor verschillende dingen, zoals concentreren, beslissingen maken, impulsen beheersen, het opmerken van fouten en het waarderen van beloningen. De gevonden verschillen in hersenontwikkeling kunnen mogelijk deze cognitieve functies beïnvloeden. Jongeren die op regelmatige basis alcohol drinken lopen daarnaast een hoger risico op het ontwikkelen van een verslaving op latere leeftijd.

Alcohol is schadelijk op de lange termijn, maar ook op korte termijn kan alcohol drinken veel gevolgen hebben. Het begint met een ontspannen gevoel en neemt het remmingen in het gedrag weg. Als je meer drinkt kan het een black-out veroorzaken en worden er gebieden aangetast die de motoriek regelen. Bij te veel gebruik kan er zelfs alcoholvergiftiging ontstaan of eindigen in een coma.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...