De Efteling wordt vanaf 14 november grotendeels rookvrij. Op tien rookzones na is het vanaf de start van de Winter Efteling niet meer toegestaan om in het attractiepark sigaretten, vapes en e-sigaretten te gebruiken. Met deze nieuwe regeling wil de Efteling bijdragen aan een Rookvrije Generatie.

Het is de bedoeling dat jonge bezoekers na ingang van het beleid niet meer in aanraking komen met het roken in het park. Dit is al langer een streven, waardoor er sinds 2017 een rookverbod geldt in de wachtrijen en het Sprookjesbos. Nu wordt de regel uitgebreid. ‘De Efteling wil een gezonde en veilige plek zijn voor iedereen’, vertelt algemeen directeur Fons Jurgens op de website van het attractiepark.

Rookzones
Ook op de vakantieparken en in de hotels wordt het beleid doorgevoerd. Alleen op de terrassen van de vakantiewoningen mag dan nog gerookt worden. In het park komen er tien rookzones als uitzondering op de nieuwe regel. Deze worden verspreid en beschut aangelegd, zodat niemand ongewenst met het roken te maken krijgt.

Rookvrije Generatie
Carla van Gils is voorzitter van de Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (Hartstichting, KWF en Longfonds). Zij laat op de website weten blij te zijn met de stap die de Efteling gaat zetten en de bijdrage die dit levert aan een Rookvrije Generatie. ‘Hoe minder kinderen in aanraking komen met roken, e-sigaretten of vapen, hoe beter. Als groot attractiepark heeft de Efteling een voorbeeldfunctie, dus we hopen dat veel attractieparken ook rookvrij worden. Elke plek waar veel kinderen komen hoort namelijk rookvrij te zijn.’

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...