Live goksessies (gokstreams) worden vanaf 18 oktober grotendeels verboden op Twitch. Er zijn al langer discussies over het uitzenden van deze streams vanwege de verslavende werking. Nu heeft het streamingplatform de knoop doorgehakt.

Op Twitch zenden gamers live gamesessies uit. Ook gokspellen komen vaak voor op de videowebsite, maar vanaf volgende maand zijn streams van online gokautomaten, dobbelspellen en potjes roulette zonder Amerikaanse vergunning niet meer toegestaan. Populaire gokwebsites zoals stake.com, rollbit.com, duelbits.com en roobet.com krijgen een verbod opgelegd. Alleen het gokken op sport en het spelen van poker zijn dan nog geoorloofd.

Strenge regels
Twitch verbood al eerder het geven van kortingscodes van goksites. Nu komen daar deze strengere regels bij. Er zijn namelijk al een lange tijd zorgen over de negatieve effecten van gokstreams. De makers staan vaak bekend om de grote winsten die ze laten zien, maar tegelijkertijd houden zij weinig rekening met de risico’s op bijvoorbeeld verslaving.

Protest
Dat de regels nu worden doorgevoerd heeft waarschijnlijk te maken met het protest door Pokimane en Mizkif, twee bekende streamers. Zij stonden op tegen de huidige gokcontent door te dreigen met een staking tijdens de feestdagen; een periode van veel inkomsten. Tijdens hun protest kregen zij veel steun van volgers en andere bekende streamers.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...