Mensen met een ketamineverslaving kunnen binnen de speciale polikliniek van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, gelegen in Den Bosch, behandeld worden.

De polikliniek is een samenwerking tussen het Jeroen Bosch Ziekenhuis en verslavingskliniek Novadic-Kentron, en richt zich specifiek op mensen met een ketamineverslaving. Het is de enige polikliniek in Nederland die zich richt op mensen met een ketamineverslaving.

Samenwerking
Langdurig of kort zwaar gebruik van ketamine kan leiden tot ernstige blaas- en nierklachten. De speciale polikliniek opende in 2022 al de deuren om urologische klachten te behandelen. Nu kunnen mensen hier ook terecht voor het behandelen van de verslaving. Er wordt samengewerkt met verschillende verslavingsconsulenten en verpleegkundig specialisten om zowel de verslaving als de urologische klachten op één plek aan te pakken. Zo laat Novadic weten dat de samenwerking met het Jeroen Bosch Ziekenhuis erg soepel loopt. 'Specialisten zoeken elkaar op en delen elkaars expertise, mensen die bij ons met een ketamineverslaving komen, hebben vaak ook klachten, andersom ook. Het is fijn dat we elkaar op deze manier kunnen aanvullen’, aldus persvoorlichter Fridy Duterloo.

Toename
Initiatiefnemer Wouter van der Sanden sprak zich eerder uit over de zorgen rondom de toename in het aantal mensen dat kampt met een ketamineverslaving. Waar ze eerst enkele patiënten per maand zagen, zijn dat er nu maandelijks tientallen meer.

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...