Supermarkt Lidl stopt per direct met het verkopen van tabakswaren. Drie jaar geleden kondigde zij al aan uiterlijk eind 2022 de rookwaren te willen verwijderen uit al hun winkels.

Lidl sluit zich aan bij Op weg naar een Rookvrije Generatie, een initiatief van het KWF, Hartstichting en Longfonds. Hun doel is om te voorkomen dat kinderen beginnen met roken. 

Rookvrije supermarkt

Afgelopen jaren werden alle filialen die Lidl heeft geopend of heropend rookvrij opgeleverd en is ook de afbouw van de verkoop van tabak in andere filialen begonnen. ‘Afgelopen maanden zijn de laatste filialen rookvrij gemaakt. Hierdoor hebben we onze ambitie om geen sigaretten en tabak meer te verkopen in al onze filialen nog eerder weten te realiseren’, aldus persvoorlichting van Lidl Nederland. Algemeen directeur Lidl Nederland, Marcel Oosterwijk, zegt hierover: ‘We zijn trots op deze mijlpaal en zijn blij dat we een steentje kunnen bijdragen aan een rookvrije generatie.’

Sigarettenban

Vanaf 2024 is er een algehele sigarettenban voor supermarkten. Daar mag dan geen tabakswaar meer worden verkocht. Deze ban behoort tot het Nationaal Preventieakkoord dat staatssecretaris Paul Blokhuis in 2018 aankondigde.

Reageer reacties (0)
LEES MEER...