Amerikaanse onderzoekers zijn mogelijk tot een nieuwe doorbraak gekomen voor het behandelen van mensen met een methamfetamineverslaving. Hiervoor gebruiken ze een nieuwe medicinale therapie die ook wordt ingezet bij het behandelen van het coronavirus.

Thomas Robey, arts in het Providence Regional Medical Center in Everett in Washington, beschrijft de behandeling als een tegengif dat mogelijk voor een heel groot verschil gaat zorgen in het leven van mensen met een verslaving aan methamfetamine. ‘Veel van mijn patiënten willen geen meth gebruiken, maar wanneer je het neemt zorgt het er vaak voor dat je vast komt te zitten in een cyclus. Dit is een manier om die cyclus te doorbreken’, vertelt hij aan KIRO Newsradio.

Therapie
Op dit moment bestaat er nog geen medicatie tegen een methamfetamineverslaving dat is goedgekeurd door de Food and Drug Administration, maar het lijkt er dus op dat daar verandering in gaat komen. Door monoklonale antilichaamtherapie bindt methamfetamine zich in de bloedbaan, wordt het weggedreven van de hersenen en naar de nier en lever gestuurd. Zo kan het lichaam de drugs uitscheiden. Hierdoor zal het effect van de drug niet gevoeld worden, maar tegelijkertijd ontstaan er ook geen ontwenningsverschijnselen.

Lange termijn
De antilichamen blijven een lange tijd in het lichaam. Na negentien dagen is nog steeds de helft in de bloedbaan te vinden. Dit betekent dat de effecten van de behandeling tot langer dan een maand kunnen voortduren en dus op de lange termijn zullen werken. 

 

 

Reageer reacties (0)
LEES MEER...