Het aantal mensen met een gokverslaving dat hulp zoekt groeit. Dat zeggen verschillende verslavingsklinieken in Nederland. Dit komt mede door de nieuwe gokwet die afgelopen maand is ingegaan.

Door deze wet is het nu legaal voor bedrijven om online kansspelen aan te bieden, en hiervoor reclame te maken. Drie weken na de ingang van deze wet hebben al ruim 3000 mensen zich ingeschreven in het Centraal Register Uitsluiting Kansspelen. Dit is een landelijke database waarin probleemspelers en mensen met een verslaving zich kunnen inschrijven.

Verslavingsklinieken zoals Jellinek, Yes We Can Clinics en SolutionS merken dat er sinds de ingang van de wet steeds meer mensen met een gokverslaving zich melden. Bij SolutionS werden in heel 2020 280 mensen met een gokverslaving opgenomen. In oktober 2021 zijn dit er al meer dan 300.

Foute rol overheid

Bas Brons, verslavingsbehandelaar bij SolutionS met een specialisatie in gokverslaving is niet tevreden met de rol van de overheid omtrent gokken. ‘Ik vind dat de overheid met de nieuwe wet een verkeerd signaal afgeeft. Ze doen alsof gokken heel normaal is, maar dat is het helemaal niet. Net zoals met alcohol of drugs moet je enorm goed uitkijken. Zeker bij jongeren.’

Reageer reacties (0)
LEES MEER...