Archief lefverhalen

Fellows 4 Fellows: Verveling

1 dagen geleden  - Iedereen met een verslaving kent ‘HALT’. Hungry Angry Lonely Tired. Allemaal gevoelens waar we (zeker in pril herstel) rekening mee moeten houden, om het risico op terugval de kop in te drukken. Daar hoort verveling ook bij. Want hoewel we onze dag zo gestructureerd mogelijk in proberen te delen, blijven er altijd wat uren over die we nog in moeten vullen.

Lees verder >

Fellows 4 Fellows: Keuzes maken in herstel

vorige week  - Een keuze is een besluit om uit verschillende mogelijkheden er één te nemen. Veel mensen in herstel vinden het maken van keuzes lastig. Soms stellen ze het maken van keuzes uit of ze kiezen helemaal niet. Veel mensen twijfelen achteraf of ze wel de juiste keuzes hebben gemaakt. En sommigen maken consequent hun hele leven lang de verkeerde keuzes.

Lees verder >

Fellows 4 Fellows: Coping

2 weken geleden  - Coping is niets meer en niets minder dan de manier waarop je met problemen en stress omgaat. Met andere woorden: ben je opgewassen tegen iets (vaak negatiefs) dat op je pad komt? Het is een belangrijk begrip in de psychologie. Zeker voor herstellend verslaafden, want de manier waarop je dealt met zaken bepaalt voor een groot deel of je goed in herstel blijft of terugvalt.

Lees verder >

Fellows 4 Fellows: Zelfvertrouwen

3 weken geleden  - Zelfvertrouwen is – zoals het woord al zegt - het vertrouwen in jezelf. Het is ook geloven in jezelf. Zelfvertrouwen is dat je vind dat je de moeite waard bent en dat je recht hebt op geluk. Zelfvertrouwen is ook en vooral positief in het leven staan en de toekomst positief tegemoet zien.

Lees verder >

Fellows 4 Fellows: Angst

vorige maand  - Angst is zo oud als de mensheid zelf. Het is een negatieve emotie, maar heeft een belangrijke functie. Angst was vroeger immers cruciaal om te overleven. Helaas hebben veel mensen last van angst in situaties die niets met overleven te maken heeft. Het goede nieuws is dat - met de juiste hulp - van vrijwel alle angsten af te komen is.

Lees verder >

Fellows 4 Fellows: Zelfzorg

vorige maand  - Zelfzorg is niet iets dat aangeboren is. Integendeel, het is aangeleerd gedrag. Verslaving en slechte zelfzorg zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Maar iets dat je nooit geleerd hebt of verleerd bent, kun je alsnog prima aanleren. En dat is belangrijk, want goede zelfzorg is gelukkig makend en (soms zelfs) levensreddend.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 22 Volgende
LEES MEER...