Archief lefverhalen

De zin en onzin van goede voornemens

3 maanden geleden  - Het nieuwe jaar nadert. Dat betekent dat veel mensen weer goede voornemens gaan maken. Niet ‘het voornemen iets aan je verslaving te doen’. Dat is geen voornemen; hiervoor ben je behandeld. Wat houdt een voornemen wel in? En in hoeverre heeft het zin, goede voornemens maken?

Lees verder >

Debiele diagnose

6 maanden geleden  - Zo'n 70 procent van de chronische patiënten in de reguliere ggz heeft een verkeerde diagnose. Hoe dat komt? Onder andere omdat verslaving onder de radar blijft.

Lees verder >

Pijn na wijn: over hoe alcohol het risico op borstkanker vergroot

6 maanden geleden  - 90 procent van de Nederlanders weet niet dat alcohol drinken het risico op borstkanker flink vergroot. En dat terwijl er per dag negen vrouwen aan borstkanker overlijden. Caroline: ‘Ik heb gewoon gesolliciteerd naar borstkanker zonder dat ik het wist.’

Lees verder >

De peuk beu

6 maanden geleden  - Vandaag begint Stoptober 2019, een maand waarin Nederlanders 28 dagen proberen te stoppen met roken. Vorig jaar draaide Lef een paar dagen mee in het Stoptoberhuis.

Lees verder >

Broederlijke tweestrijd

6 maanden geleden  - Jarenlang verloren de broers Theo (41) en Eddy (48) elkaar uit het oog. De een viel telkens terug in zijn verslaving, de ander probeerde zijn turbulente verleden achter zich te laten. Inmiddels hebben ze afgerekend met hun problemen. Theo (vijf jaar in herstel): ‘Onze band is nu beter dan ooit.’

Lees verder >

Fernando Ricksen (1976 - 2019)

6 maanden geleden  - Nadat Fernando Ricksen, na opname in een kliniek, een terugval en een avontuur in Rusland, eindelijk weer zijn leven op de rit heeft, krijgt de oud-voetballer de mededeling die zijn leven wéér - en voor de laatste keer - op z’n kop zet. Namelijk het bericht dat hij lijdt aan Amyotrofische Laterale Sclerose, oftewel de dodelijke spierziekte ALS. Vanmorgen stierf Fernando Ricksen in een hospice in Schotland.

Lees verder >
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 18 Volgende
LEES MEER...