Jack Wubben

Fruit

vorige maand  - Lang geleden switchte ik van bewaarder naar groepsleider, van een reguliere unit naar de oude barakken van de Drugs Vrije Afdelingen (DVA). De 2 barakken met ieder 12 gedetineerden waren onderverdeeld in een verblijf voor softdrugs- en harddrugsverslaafden. Groepsgesprekken van 3 uur lang, de gehele groep verantwoordelijk houden voor ieders individuele fouten en verbanning bij een terugval was een geheel geaccepteerde aanpak.

Lees verder >

Een thuis?

2 maanden geleden  - Op weg naar mijn werkplek, aan de andere zijde van het gevangenisterrein, kwam ik jarenlang een gedetineerde tegen die in tegengestelde richting naar zijn werk liep. Iedere ochtend, weer of geen weer, begroette hij mij vervolgens met een uiterst vriendelijk en welgemeend ‘Goedemorgen.’ Zijn houding, de toon, zijn vriendelijke gezicht maakte de morgen voor mij inderdaad beter!

Lees verder >

Contrabande

3 maanden geleden  - In mijn vorige columns beschreef ik de zoektocht van de verslaafde naar de ‘oplossing’. De ‘oplossing’ om de oorlog in het hoofd enigszins te temmen.

Lees verder >

de oplossing? Deel 2

4 maanden geleden  - In mijn vorige column beschreef ik de stappen die ik aflegde alvorens het gesprek met de gedetineerde aan te gaan. Samen gezeten in diens cel, zijn enige eigen territorium, is er ruimte om te praten over de enige echte vraag:

Lees verder >

De oplossing?

5 maanden geleden  - Mijn naam is Jack Wubben, geboren in 1955. Getrouwd en vader van een tweeling: twee prachtige dochters. Ik heb een lange carrière van bijna 30 jaar achter de rug bij justitie. Als bewaarder, afdelingshoofd en trainer van cursussen voor zowel personeel als gedetineerden, waarbij verslaving centraal staat. Momenteel geef ik met veel plezier voorlichting over verslaving. In mijn blogs vertel ik over mijn werk in de bajes.

Lees verder >

Temper de oorlog in mijn hoofd

6 maanden geleden  - Mijn naam is Jack Wubben, geboren in 1955. Getrouwd en vader van een tweeling: twee prachtige dochters. Ik heb een lange carrière van bijna 30 jaar achter de rug bij justitie. Als bewaarder, afdelingshoofd en trainer van cursussen voor zowel personeel als gedetineerden, waarbij verslaving centraal staat. Momenteel geef ik met veel plezier voorlichting over verslaving. In mijn blogs vertel ik over mijn werk in de bajes.

Lees verder >
LEES MEER...