Voelen mag

1 dagen geleden  - 11 maanden in herstel alweer… Dit keer schrijf ik niet vanuit het safehouse, maar vanaf een plek waar ik al heel lang op aan het wachten was. Namelijk het traumabehandelcentrum in Vorden.

Lees verder >

Bouwen aan een toekomst in herstel

vorige maand  - Tien maanden zijn we onderweg vandaag. Ik kan niet zeggen dat dit een programma is van stil zitten en maar zien wat er dan gebeurd. Althans, niet voor mij. Ik merk dat als ik daarin schiet, die door mij zo genoemde ‘donkere dagen’, er weinig herstel is.

Lees verder >

Negen maanden

2 maanden geleden  - Wat een bijzonder getal, toch wel… Vandaag is het 1 oktober en dus negen maanden geleden dat ik besefte dat één te veel is en duizend nooit genoeg. Eén helder moment had ik nodig en een grote dosis wilskracht.

Lees verder >

Dag van Herstel

3 maanden geleden  - Ik word wakker in het oud Engelse hotel The Stamp in Den Bosch. Mooie houten balken die, gezien ik al drie keer mijn hoofd heb gestoten, veel te laag hangen. Maar omdat ze Rituals als badproducten hebben, vergeef ik ze alles.

Lees verder >

Vakantie

4 maanden geleden  - Op vrijdag, vertrekdag had ik nog steeds mijn spullen niet gepakt. Meestal broeit daar dan iets. Weerstand in dit geval. Ik had oprecht geen zin om te gaan. Zo eerlijk ben ik dan ook wel om dat gewoon te zeggen. De laatste keer dat ik in deze setting op vakantie was, deed ik een poging tot detoxen die grandioos faalde en mij terug bracht naar nog zwaarder gebruik dan daarvoor...

Lees verder >

Dankbaar

5 maanden geleden  - Ik ben vandaag zes maanden clean & calm. Sober & serene. Wat ging dat allemaal snel zeg. Vond ik het tussen de 60 en de 90 dagen onwijs lang duren, ging het nu ineens in sneltreinvaart. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ik ook helemaal niet bezig ben geweest met het bewust tellen van mijn sober days.

Lees verder >
LEES MEER...